Slipp inn himmelen og lyset!

Visste du at dagslys gjør oss friske og mer positive? Samtidig oppholder vi nordmenn oss innendørs 90 prosent av tiden. Løsningen: Takvinduer!

velux takvindu

Takvinduer gir minst dobbelt så mye lys inn i boligen som et vanlig fasadevindu, ifølge en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut i Danmark. Lyset fra et takvindu har også mer spredning, så kvaliteten på lyset er bedre.

velux loft

MER DAGSLYS I NORD
– Vi har ekstra stort behov for å utnytte dagslyset her i nord. Lyset fra takvinduer har positiv effekt på oss mennesker. Tiden vi tilbringer med elektrisk lys blir redusert – takvinduer er rett og slett veldig bra for helsa vår. Både hodepine og tretthet er typiske symptomer på at vi oppholder oss for lenge i kunstig belysning, sier Tore Lyngås, distriktssjef i Velux Norge AS.

velux stue

LYS OVENFRA GIR EN HELT SPESIELL ATMOSFÆRE I ROMMENE.

velux 2

Derfor er takvinduer lurt

LØFTER ARKITEKTUREN
Takvinduer har også en annen effekt: De løfter arkitekturen. Opplevelsen av et rom blir helt annerledes når du får lyset og himmelen inn ovenfra. – Siden takvinduene legges på samme nivå som taktekkingen, får du større takhøyde inne der du har slike vinduer. Dessuten er det ingenting som stenger for det lyset som kommer ovenfra, som trær eller bygninger.
Visste du at dagslys gjør oss friske og mer positive? Samtidig oppholder vi nordmenn oss innendørs 90 prosent av tiden. Løsningen: Takvinduer!
– Hva slags tak må man ha for å sette inn takvinduer? Vanlige takvinduer krever en takvinkel på minst 15 grader. Men du kan også få takvinduer for flate tak, de har buet glass på utsiden slik at regnet renner av. På innsiden ser det ut som et helt vanlig takvindu.

velux kjokken2

velux kjokken

VINDUET SOM TENKER SELV
Den teknologiske utviklingen har også kommet til takvinduer. Velux Integra er navnet på de automatiske takvinduene til Velux. – Du styrer vinduene med en kontrollpad, og de kan programmeres til å åpne og lukke seg gjennom døgnet. En genial måte å få frisk luft inn i huset på. Du fjernstyrer også solskjermingen. Dessuten har disse vinduene en regnsensor som gjør at de lukker seg helt automatisk hvis det begynner å regne. – Vi bor i et land med tøft klima. Tåler et takvindu all slags vær og vind?
– Ja. Vi har utviklet et vindu spesielt for det norske klimaet, det heter Velux TripleProtect. Vinduet er både laminert og herdet – det tåler alt! Du kan gjerne kombinere det med Velux Integra, da kan det ikke bli bedre!

velux sov

LYSTUNNELER
For mørke rom og kroker, der det ikke er mulig å ha takvinduer eller andre vinduer, har Velux en lur løsning som får inn dagslyset: En lystunnel. Dette er et fleksibelt, lysreflekterende rør som føres opp gjennom loft og tak, og får dagslyset til å flomme dit du vil ha det. Lystunnelen krever liten plass, du kan for eksempel legge tunnelen der ventilasjonskanalen er.
Altså: Det er all grunn til å se lyst på livet!

Flatt tak