Sett farge på hverdagen

Vi pusser opp og fornyer hjemmet som aldri før. Den enkleste måten å gi hjemmet et nytt lite løft, er ved å fornye farger på veggene. Tale Olivia Henningsen er kreativ leder i Fargerike, og forteller oss hvilke farger som trender mest i hjemmene våre akkurat nå!

Fargetrender for 2021 i grønt

Hjemmet har blitt et av de viktigste stedene i løpet av det siste halvannet året, og vi har brukt mye tid her. En naturlig følge av dette, er behovet for å friske opp omgivelsene.
– Nordmenn pusser mye opp nå, forteller Tale. – Samtidig ser vi at folk tør mer enn før når de først setter i gang, og at vi ikke lenger er så opptatt av hvordan «alle andre» har det.

Tidligere var mange ofte opptatt av å følge trender, og man så tydelig hvilke farger som var de mest populære når folk pusset opp, men slik er det ikke nødvendigvis lenger.
- Vi velger mer det vi selv liker og vil være i, og bruker mye mer farger nå enn tidligere. I Fargerike ser vi også at fargene som trender har lengere levetid enn de hadde før, fordi man kan velge så mye forskjellige nyanser av fargen, forteller Tale.

La deg inspirere av høstens interiørtrender

Bruker hele fargesirkelen

Tale Olivia Henningen i Fargerike

En fellesnevner i fargevalget til nordmenn er dunkle  pasteller. Men selv omfellesnevneren er lik, varierer vi mye innad i nyansene og i fargesirkelen. Tale utdyper: – Grønn er en av fargene som trender for tiden, men selv om jeg velger grønnfargen Timian, velger kanskje du heller grønnfargen Aura. Før hadde «alle» Cafe latte eller St.Pauls Blue, men så forsvant de nesten helt. Nå når folk velger grønn velger vi ut fra samme skala, men ikke nøyaktig samme farge.

En annen fargenyanse vi har sett en stund allerede, og som spås å fortsatt ha lang levetid er blåtoner, og da særlig mørkere blå. I den siste tiden har man også sett at rosa-toner og plommefarger blir mer og  mer fremtredende.
– Vi ser at rosa har kommet for alvor i år. Himmelkyss ble kåret til årets farge for 2021, en nydelig dempet rosa. Som jeg nevnte er dunkle pastellfarge noe mange går til, og her er rosa og lilla pasteller i anmarsj. Det er egentlig litt fascinerende og se, for vi nordmenn bruker egentlig hele fargesirkelen når vi nå maler i hjemmet. Alle rom får sitt eget utrykk, smiler Tale.

Ivrig etter forandring? Vi i Blink Hus kan hjelpe deg!

Hvordan finne din stil

Mange lurer på hvordan man velger riktige fargekombinasjoner når man skal male flere rom. Her er Tales beste tips klart: – Kjøp ett litt stort lerret, det får du billig mange plasser. Så får du tak i en malingsprøve på fargene du ser for deg, i matthetsgraden du ønsker deg. Fargeprøvene som deles ut hos malingsforhandlerne er veldig små, og har en litt høyere glansgrad enn mange ønsker seg. Da kan malingen få ett litt annet utrykk enn hva du egentlig tror. Ved å få fargen opp på ett stort lerret som du så henger på veggen, vil du også kunne se hvordan fargen endrer seg i forskjellig dagslys, og du merker fort om dette er en farge du kan leve lenge med, forklarer hun.

Dunkle pasteller er trendy, her er fargen Himmelkyss
Fargen Himmelkyss fra Fargerike er en behagelig dus pastell

Tidligere fikk man ofte høre mengden naturlig lys kommer inn i rommet hadde mye å si for hvor mørk farge du kunne ha på veggene. Dette mener Tale ikke er like sort-hvitt som man kanskje har trodd.
– Jeg mener det kommer mer an på eget ønske enn så mye annet. Hvis du har et rom med lite vinduer kan du bruke lamper og lyssetting for å danne soner i rommet. Lyset du setter frem til kunne viske ut og fremme hjørner, og fremhever rommet der du ønsker. Du kan også bruke lysere møbler til kontrakt mot mørke vegger. Her er det bare å leke seg. Det viktigste er at du finner din stil, oppfordrer Tale.

Trenger du hjelp til å pusse opp i hjemmet ditt?
Ta kontakt med din lokale Blink Hus forhandler for å komme i gang!

Skrevet av Synnøve Aune, Bennett Reklamebyrå