Hyttedrøm for alle

Hyttepalassenes tid er på retrett. Nå vil mange ha mindre, funksjonelle hytter. BoSmart-hyttene til Blink Hytta er perfekte for alle som vil nyte hyttelivet på fjellet eller ved sjøen – uten å ruinere seg.

Barn tur

Naturopplevelsen er viktigere enn luksus på fjellet!
Hans Tore Gramer, Arkitekt

Vi erfarer at mange mennesker i dag ønsker å prioritere naturopplevelsen framfor å investere i store, kostbare hytter. BoSmart-hyttene våre er et svar på det, sier arkitekt Hans Tore Gramer i Blink Hus Arkitekter. Blink Hytta har i mange år bygd hytter over hele Norge – alt fra storslagne fjellhytter i tradisjonell stil til små, moderne sjøhytter. Nå lanserer vi altså de nye BoSmart-hyttene, som er 11 kompakte og moderne hytter for både fjell og sjø. Du kan bla i og laste ned hyttekatalogen her.

Gjende 1
Hytta Gjende har enkel arkitektur, og tar vare på både det tradisjonelle og det moderne. Super sammen med et anneks hvor du kan ha soverom for gjester – da skaper du et flott hyttetun.

gjende stueGjende har en åpen og romslig stue/kjøkken-løsning som muliggjør fleksibel bruk av arealet, med en kjøkkensone med mye benke - og oppbevaringsplass.

Sunndal fjellSunndal fjell er hytta for deg som vil slå til med funkis på fjellet! Kul, ikke sant?

MODERNE ARKITEKTUR
– Disse hyttene er forholdsvis små og rimelige – de varierer i størrelse fra ca. 50 til 70 kvadratmeter. Alle har en moderne arkitektur, og de er veldig arealeffektive og funksjonelle. Dette er fullverdige familiehytter hvor man har alt man trenger. Det handler rett og slett om smarte og gjennomtenkte løsninger. Alle gangarealer er minimert, våtrom kommer ferdig bygget slik at utgiftene til rørlegger er minimale.
– Markedet har etterspurt slike hytter – folk vil ha moderne og mindre hytter som er enkle å vaske og vedlikeholde, sier Gramer. Her er det verken smårutete vinduer eller ubehandlet furupanel på veggene:
– Hyttene har store vindusåpninger som slipper naturen og utsikten inn. De er tegnet for å slippe inn mest mulig lys fra flere sider – alle har et stort allrom med stue/kjøkken og et varierende antall soverom. Innredningen er lys og lett, samtidig som vi tar vare på den gode hyttefølelsen. Både fjellhyttene og sjøhyttene er tegnet for å gli mest mulig inn i naturen, jeg synes de er kjempefine!

sunndal stueStue-/kjøkken-løsningen i fjellhytta Sunndal er avlang og rektangulær, og har hele 32,6 kvm å by på, med stue- og kjøkkensone i hver sin ende av rommet. Hyttas samlingspunkt er rikt både på store vindusflater og muligheter for møblering og innredning etter eget ønske. De mange vinduene skaper også muligheter for å kunne betrakte den flotte naturen som trolig vil omkranse fritidsboligen din.

Blatind perspektivBlåtind er ei kompakt fjellhytte, som samtidig har et romslig preg. Fasadens uttrykk, med røffe tredetaljer og mørke fargenyanser, gjør at den glir naturlig inn i det omkringliggende terrenget.

blatind stueFellesareal med stort vindusparti, innvendig har Blåtind en åpen og samtidig skjermet stue-/kjøkken-løsning på over 29 kvm. Med mønt himling og store vindusflater, er dette et oppholdsrom med både mye utsikt og mye naturlig lys.

blatind kjokkenBlåtind har mønt himling og store takhøyder i alle rom unntatt bad/bod, gir hytta et svært romslig visuelt og praktisk preg. Kjøkkensonen er godt utnyttet, med smarte løsninger for effektive og sosiale økter rundt gryter og arbeidsbenker.

Huntonit-panelbord-Roest-3-LQ

INTERIØRTIPS FJELLHYTTER

1. Når du skal velge farger på interiøret: Hent inspirasjon fra omgivelsene. På en fjellhytte vil dette gjerne være farger i beige- og bruntoner i tillegg til ulike grå og grønnyanser. Velg farger i varme toner – da skaper du et rolig og koselig uttrykk. Men husk: Alle regler kan brytes, det handler om hva du selv liker!

2. Treverk er fint på en hytte, det skaper varm og lun stemning. Men det finnes mange forskjellige måter å behandle treverk på slik at det blir lysere og lettere!

3. Skinn og pels gir en lun atmosfære på hytta. Varier gjerne mellom forskjellige typer skinn med ulike fargenyanser. De kan også tas med ut i hytteveggen!

4. Tekstiler i ull og lin passer godt på hytta. Pledd rullet sammen i en kurv plassert på gulvet er alltid koselig og nyttig.

5. Pledd og puter er med på å skape en koselig hyttestemning. Et morsomt tips kan være å sy puter eller puffer av gamle strikkegensere.

6. Hytta er stedet for hygge og kos, så husk å tenke på stemningsbelysningen. Det er lurt med lamper som kan dimmes. Levende lys er et «must» på hytta, og hva med noen gammeldagse parafinlamper?

7. Hytta er perfekt for å grave seg ned i gode bøker – men da må du ikke glemme godt leselys!

8. Trekk naturen inn med det du finner ute. Kongler, vakre kvister, stein – her er det bare å bruke fantasien!

9. TV eller ikke? Vil du at hytta skal være en skjermfri sone hvor du virkelig kan senke skuldrene? Og hvis du vil ha TV – kanskje den kan plasseres i en skjermet krok?

10. Personlige, gamle gjenstander passer veldig godt på hytta – ta inn historien din og skap særpreg!

SOMMERHYTTA

Sjohytter stemining

Hvaler 1Hvaler ei moderne og stilren sjøhytte, er en fritidsgodbit med både inn- og utvendige kvaliteter som det lukter mange late dager av. Hyttas vinkel og overbygg gir blant annet utvendige rom for hyggelige, sosiale og skjermede sammenkomster i frisk norsk luft.

Hvaler int
Hvaler har en stor, helt åpen og dermed luftig stue/kjøkkenløsning hvor du har godt med plass.  Fra hyttas samlingsrom har du adkomst til det overbygde uteområdet via en egen utgang. Stue- og kjøkkenrom met har mange store vindusflater, noe som byr på mye naturlig lys og utsikt.

Vega 1Vega er en røff sjøhytte i funkisstil med store vindusflater.

Vega intI kontrast til Vegas mørke utvendige fasade, med både liggende og stående kledning, har oppholds-rommet lyse vegger og tak, samt store vindusflater som både inviterer inn mengder med naturlig lys og til stunder hvor man bare ønsker å betrakte naturen utenfor. Fra stue-/kjøkken-løsningen har du  adkomst til en terrasse/platting gjennom en dobbel skyvedør i glass.

Froya 1Denne moderne og praktiske sjøhytta Frøya har pulttak, er full av attraktive fasadedetaljer og har en åpen stue-/kjøkkenløsning på over hele 40 kvm. Hytta består av én bygningskropp, men en praktisk og åpen passasje med tak skiller de tre soverommene fra resten av fritidsboligen din.

Froya intFrøya har romslig fellesarealer med en stue-/kjøkken-løsningen som er delt inn i to naturlige soner: En kjøkkensone, med kjøkkenbenk, godt med skap for oppbevaring og tilhørende område for spisebord, og en stuesone med muligheter for flere ulike sittegrupper.

Huntonit Skygge Deep Ocean

INTERIØRTIPS SJØHYTTER

1. På sommerhytta er det flott å bruke en fargepalett som gjenspeiler sommer, sjø og natur. Blått og syrin er nydelige farger!
2. Skap en sommerhytte som er lys og lett og som slipper lyset inn. Hvitt kan gjerne være basisfarge.
3. Kombiner gjerne rustikke møbler i gammelt treverk med myke tekstiler. Kanskje du kan lage enkle møbler selv med drivved?
4. Hent naturen inn! Sommerblomster, skjell, steiner.
5. Gjør sommerhytta til ditt personlige jordbærsted. Bland gammelt og nytt, lag hyggelige koseplasser.
6. Uterommene er viktige på sommerhytta. Lag gjerne flere uteplasser for forskjellige tider på dagen, og ta hensyn til sol og vind.

ANNEKS I TILLEGG

Anneks moderne 1
Som en del av BoSmart-konseptet for hytter lanserer Blink Hytta også en serie med annekser – små hus på ca. 12 kvadratmeter som kan bygges ved siden av hytta.
– Slik kan man lage flotte hyttetun, og man får overnattingsrom til gjester. Anneksene har plass til både dobbeltseng og en liten sofagruppe,
og de inneholder toalett. Du kan også få dem med badstue. Jeg skulle gjerne hatt et sånt på min egen hytte på Dagali, smiler arkitekten.
Han har en eldre hytte fra 1976, som han har bygd på og modernisert.
– Stilen er tradisjonell, og jeg har bygd på en egen avdeling for ungene – slik at vi kan være mange samlet på hytta. Hytta har 11 soveplasser, det har vært en viktig prioritering.

– Jeg storkoser meg på hytta vår, men jeg er ikke i tvil: Hvis jeg skulle bygd i dag, ville jeg hatt en hytte i moderne stil! Avslutter arkitekt Hans Tore Gramer i Blink Hus Arkitekter

Hans Tore Gramer