Hvordan velge gulv

Finn gulvet som passer din stil. Et vakkert gulv er helt grunnleggende for en helhetlig stil i hjemmet.

Gulvet er den største og mest belyste flaten i rommet, da vil man ikke velge feil. BOEN har sammen med interiørekspertene definert de fire mest fremtredende stilartene innenfor interiør, og sortert gulvene under hver av dem. For å gjøre gulvvalget enklere og tryggere.

Eik Andante hvit Castle Live Pure Interior2 PureNoredic RGB
Ny sterk overflatebehandling BOEN LIVE PURE som bevarer treets utseende, Eik Andante hvit, Castle plank med fas. Passerperfekt til nordisk stil.

1. Finn din stil
Vi er omgitt av vakre impulser og trendy retninger, og derfor er det vanskelig å karakterisere egen stil. De færreste av oss har en helt gjennomgående stil i hjemmet, men du vil antagelig oppleve at du tiltrekkes mer mot en stil enn de andre. Finn den stilen du føler deg mest hjemme i! Disse fire retningene er godt etablert med lang historie, og er like aktuelle i årene som kommer:
PURE-NORDIC Eik Andante hvit Castle Live Pure

PURE NORDIC: Rene linjer, åpne lyse rom.

PURE NORDIC er stilren med enkelt design i nøytrale fager som er inspirert av det klare nordiske lyset. Parkett i lette, lyse fager med matt overflate understreker nordisk design og uttrykk.

MODERN RUSTIC Eik Traditional massiv plank


MODERN RUSTIC: Sjel og historie. Industrielt og etnisk.

MODERN RUSTIC er en tilbakelent og jordnær stil full av sjel og varme, men likevel med moderne og spennende innslag. Gulv med en rustikk overflate og masse personlighet, som kvist og liv anbefales.

URBAN CONTRAST Eik Blue MoonURBAN CONTRAST: Sterk personlighet. Fargerik dybde.

URBAN CONTRAST
er en lekende og utforskende stil, full av kontraster. De urbane gulvene har et kraftig og tydelig uttrykk med farger fra grånyanser til varme dype toner. Her får man assosiasjonen til asfalt, sement, murstein og stål.

CLASSIC ELEGANCE Kirseb+ªr Natur Fiskebensm+©nster


CLASSIC ELEGANCE: Orden og harmoni. Behagelig atmosfære.

CLASSIC ELEGANCE
er den klassiske stilen som er raffinert, rolig og ryddig, med et eksklusivt preg. Fargene i de klassiske gulvene begynner i den gylne enden, og går via varm brun til nesten sort. Klassiske mønster som fiskeben eller ruter ser vi mye av i denne stilen.

2. Velg farge
Hvert treslag har sin egen særpregede glød og farge. I tillegg finnes det mange produkter som er fargebehandlet. Med valg av en stilretning blir parkettutvalget betydelig redusert slik at det skal bli enklere å velge gulv som passer den stilen man har lyst på. For eksempel:

velg farge

format3. Velg format
Rommets form og størrelse fremheves ved bruk av riktig format og leggeretning. 3-stav er den vanligste varianten som gir et livlig gulv med variasjon i mønster og struktur. Brede parkettplank/1-stav gir et eksklusivt og rolig uttrykk. Jo bredere plankene er, desto sterkere blir den naturlige trefølelsen og rommet føles større. Etter oppbyggingen skilles det også mellom flersjikts parkettgulv og massiv plank. Valget har for eksempel betydning når det skal legges på gulvvarme.

4. Velg overflate
Oljede gulv fremhever treets karakter og overflaten føles varm og naturlig. Lakkerte overflater er lettstelte, og kommer i både matt og silkematt lakk.
Når dette er sagt, har BOEN utviklet LIVE PURE, en helt ny overflateteknologi. Dette er en sterk lakk som bevarer treets utseende og farge, samtidig som det ikke trenger spesielt vedlikehold!

Les mer om Live Pure her: www.boen.com/no

les mer om

ipad-virtuell showroomBOEN virtuell show room
Eksperimenter med forskjellige gulv og de fire stilene her: www.boen.com/no/produkter

For inspirasjon og tips følg BOEN på:
Instagram: @boenflooring
Facebook: BOEN Parkett
www.boen.no