Husets smarte øyne

Hus med moderne arkitektur blir mer populært, og her velger man gjerne store, åpne glassflater på solsiden av huset, mens skyggesiden oftere preges av små og regulære vinduer.

nordan-sans-02Hvordan vil du at lyset skal falle inn i huset ditt? Hva slags vinduer passer til arkitekturen? Vinduene betyr utrolig mye for hjemmet ditt – og er mye mer enn bare glass i en ramme!

De siste årene har moderne teknologi også revolusjonert vinduer, balkongdører, skyvedører og ytterdører. Du kan velge glass med selvrensende overflater, du kan få støydempende glass og sikkerhetsglass. Og du kan velge vinduer med ferdig montert solskjerming, slik at du slipper kostbar ettermontering. Lurt, ikke sant?

ENERGIEFFEKTIVT OG VEDLIKEHOLDSFRITT
– Dagens vinduer er også mer energieffektive. For eksempel leverer vi sikkerhetsvinduer med isolasjon innebygget i vindusrammen, slik at kuldebroen brytes. Du kan også integrere solfangere i fasaden på huset, sammen med vinduene, og ta i bruk solenergi for å varme opp varmtvannet i huset, forteller markedsdirektør Johannes Rasmussen hos den norske dør og vindusprodusenten NorDan.
Hvordan vil du at lyset skal falle inn i huset ditt?
Hva slags vinduer passer til arkitekturen?
Vinduene betyr utrolig mye for hjemmet ditt – og er mye mer enn bare glass i en ramme!

– Sånn utover de teknologiske løsningene, kan dere se noen trender når det gjelder vinduer?
– Hus med moderne arkitektur blir mer populært, og her velger man gjerne store, åpne glassflater på solsiden av huset, mens skyggesiden oftere preges av små og regulære vinduer. Dynamikken i disse valgene understrekes også av at det benyttes langt mer spennende funksjonsglass, med fokus på energieffektivitet, motstandsdyktighet mot brann, lys- og varmeregulerende glass og glass med økt innbruddsikkerhet.

HVIT ER FARGEVINNEREN
Rasmussen sier at hvit er den ubestridte fargevinneren. Mange velger store vindusflater, og da er gjerne vinduer med fast karm og kombinasjonsvinduer populære valg.
– På utsiden velger de fleste vinduer med aluminiumsbeslag, og her velger de igjen farge på aluminiumen etter husets øvrige uttrykk. Vi ser også en økning i valget av tilleggsprodukter til faste og innadslående vinduer. Disse gir muligheter for blant annet integrert solskjerming og skreddersydde myggnettingrammer.

nordan-sans-03

Se mer om vinduer på: http://www.nordan.no/