Gjør trappen til blikkfang!

Trappen er ikke lenger bare en praktisk innretning som frakter deg opp og ned i huset. I dag ønsker mange å gjøre trappen til husets vakreste møbel.
ZARAGOZA Eik Lakk Escalia
Med rekkverk i glass får du en trapp som «svever» i rommet. «Zaragosa Eik Lakk» fra EscaliaNår du skal velge trapp, handler det først og fremst om å skape helhet i rommet. Det er viktig at stilen på trappen samsvarer med arkitekturen der den skal plasseres, sier Beate Foss Hagen, marketingsjef i Hagen, som blant annet produserer Stryntrappa.

– Vi ser at flere og flere velger å framheve trappen i interiøret. En vakker trapp er et blikkfang, enten den er plassert sentralt i huset eller langs en vegg.

Velg stil

Sett av tid når du skal velge trapp. Den skal være funksjonell og vakker i mange år, og harmonere med husets øvrige uttrykk og interiør. Det er mange hensyn å ta, men trappeprodusentene har løsninger for alt. Trapperingen har delt inn modellene sine i stilartene moderne, tradisjon, klassisk, basis og vindeltrapper. Finn den stilkategorien huset ditt tilhører og start trappejakten der.

Når du har valgt egnet modell, er det viktig å velge tresort og overflate som passer gulvene som møter trappen.

VIGO Eik Hvit Lasur Escalia
Det laserte treverket gir rommet sjel og karakter. «Vigo Eik Hvit» fra Escalia

huskeliste hagen

Tenk utradisjonelt

– Det kan være fint å spille på kontraster. Alt trenger ikke gå ton-i-ton, trapp og gulv kan gjerne ha ulike farger. En lys trapp er en rå kombinasjon mot et mørkt gulv. Valnøtt utgjør en vakker kontrast mot eik, og glass og stål harmonerer vakkert til betong og fliser. Av og til er det effektfullt å gjenta fargen på håndlisten i detaljer, kunst og møbler, råder Beate Foss Hagen.

Foss, Stryntrappa
Foss fra Stryntrappa gir deg skandinavisk minimalisme i trappeform

Materialvalg

– Det er viktig at folk er klar over at man kan gjøre individuelle valg også når det gjelder trapp, sier Per Gunnar Rønningen, daglig leder i Trapperingen. Mange velger for eksempel å endre materialene på trappen.

– De fleste som gjør endringer, bytter ut furu med hardtre i trinnene, slik at trappen blir mer holdbar. Vi ser også at kundene er opptatt av at materialer og farger i trappetrinnene skal ligne på gulvet, sier Rønningen.

Christiania
Nostalgisk og stilig med trappen «Christiania» fra Trapperingen

Trapperingens tips

Få råd

Både Hagen og Trapperingen leverer skreddersøm på trapp, og de har erfarne montører som i forkant kan ta eksakte mål slik at trappen passer perfekt når den er på plass. Trappeleverandørene har bred erfaring både innenfor løsninger og design, og kan gi gode råd og idéer på løsninger som kan være klassiske, men også innovative.

Ta deg tid til trappen. Den skal leve med dagligliveti huset, og den skal knytte etasjer sammen. Velg kvalitet, og velg med omhu. Så har du et bærende møbel som kan bli husets smykke.

Tuva åpen og uten synlig vange; Trapperingen
Trapperingens trappemodell «Tuva» med usynlig vange og med rekkverk i glass