Gi uterommet ditt personlighet med bruk av norske heller i farger og mønster

Norskproduserte heller i betong gjør ditt uteområde elegant og gjerne personlig. Ta sjansen på et unikt uttrykk, og gå for farger og nytt leggemønster.

Vi har snakket med administrerende direktør i Asak Miljøstein AS, Hanne Sønsteby om bruk av betongheller og belegningsstein i uterommet. Hun forteller at stein er en investering man aldri vil angre på at man tok:

- Heller i betong gir deg muligheten til å skape et unikt uttrykk, og er et tidløst produkt som tåler både norske forhold, samt gir rom for både hygge og utfoldelse.

I tillegg til at heller bidrar til å gi tomten din et eksklusivt uttrykk, er det også praktisk og lettstelt.

Har du en liten hage? Med skikkelig store heller så ser den mye større ut. Stilig er det også!

- Du kan bruke heller som underlag både på klassiske terrasser, og på boliger som har flate tak. I tillegg kan du bygge opp fine soner og sitteoaser i hagen og på den måten skape flere uterom.

Få fargene inn!

Asak Miljøstein AS har i samarbeid med Dagny Thurmann-Moe og KOI Fargestudio, utviklet et nytt fargekonsept til uterommet på belegningsstein, heller og mur. Fargene heter Rød Terrakotta, Blek Terrakotta, Sand og Trøffel på belegningsstein, fargen nougat for hellen og fargen natur for mur.  De er alle naturlige farger som skaper en hyggeligere atmosfære og gir kontrast til standard grå og sort som de fleste nordmenn og byggherrer har valgt de siste årene

Heller i den nye nougat-fargen

- Dagny og KOI Fargestudio har tatt et lite oppgjør med byggherrenes valg av kjønns- og fargeløse materialer når nye hus og bygg lages. Det er på tide å få tilbake det koselige og å fokusere på farger som også gjør noe med sinnsstemningen vår, sier Hanne Sønsteby.

Den nye kolleksjonen er inspirert av farger fra naturen, og vil passe perfekt inn i norske omgivelser uavhengig av årstid og trender. Samtidig vil den gi uteområdet et lunt løft, og gi et unikt uttrykk.

LES MER: Se hele kolleksjonen her

Lek med mønster og geometri

Noe annet som vil skape en spenstig uteplass er hvordan du velger å legge hellene du har bestemt deg for. Mange velger trygge løsninger, og legger like store størrelser side om side. Andre tør å slippe kreativiteten løs, og kombinerer små og store størrelser sammen.

- I tillegg er det skikkelig kult å legge ulike fargekombinasjoner sammen for å skape personlighet, sier Hanne.

Heller i fargen kritt, sammen med flotte natursteiner og belysning. Stilig!

Hun oppfordrer samtidig alle til å tørre å velge noe annet enn grått, og mener at et hus med personlighet vil få større oppmerksomhet enn ett som ikke skiller seg ut, hvis man velger «trygge» løsninger med tanke på et eventuelt salg i fremtiden.

- Lag noe unikt med lys og heller. Lag noe fantastisk ut av en hage, uansett størrelsen på hagen. Bruk store heller for forstørring av områdene dine, og bruk lyssetting til å understreke det, sier Hanne Sønsteby, direktør i Asak Miljøstein AS.

Bruk riktig belysning for å understreke hagens egenskaper og til å sette stemningen. Bestller du stein med lys så får du både heller og stein ferdig borret for din belysning.

Har du lyst på et unikt mønster, men trenger noen tips? Prøv Asak Miljøstein AS sin «Hellekalkulator» - denne vil regne ut for deg hvor mange heller du trenger av hver størrelse, basert på hvor mange kvadrat du skal steinlegge og hvilket mønster du velger. Velg den steintypen du liker, og nederst på siden finner du funksjonen «Leggemønster». Her kan du finne ditt mønster, og samtidig beregne hvor mye du trenger.

Med ulike leggemønster kan du skape en spennende effekt på gårdsplassen din.

Visste du at?

I tillegg til å bringe farger inn i uteområdene våre, er belegningsstein og betongheller fra Asak Miljøstein AS varige og bærekraftige valg. Bedriften har utviklet flere produkter som er med på å håndtere fremtidens klimautfordringer, blant annet dekker som drenerer overvann lokalt og belegningsstein som renser luften for klimagasser. Med fem fabrikker fra sør til nord er Asak Miljøstein AS dessuten i stand til å lever kortreiste produkter til hele Norge.


Skrevet av Bennett Reklamebyrå og
Stian Moursund, markeds- og kommunkasjonssjef i Blink Hus