Funkishus

Går du med en drøm om å bygge et moderne funkishus med store vinduer og takterrasse, fullspekket med geniale løsninger som gjør hverdagen enklere? Da er du i godt selskap! Det stilrene uttrykket og de funksjonelle kvalitetene til et funkishus blir stadig mer ettertraktet hos nordmenn – og vi kan forstå hvorfor.

Illustrasjon av moderne funkishus

Men hva er egentlig et funkishus?

Funkishus er moderne hus som gjerne kjennetegnes av rette linjer, store vindusflater og en kombinasjon av materialer i eksteriøret. Viktigst av alt er likevel den funksjonalistiske byggestilen, som også er opphavet til det svenske begrepet «funkis». Tanken er at formen skal følge funksjonen.

Funkisboliger setter nemlig funksjonalitet i førersetet. I boligsammenheng handler funksjonalitet om blant annet planløsning, krav til vedlikehold, fleksibilitet, gode lysforhold og rett og slett praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere.

Interiørillustrasjon av funkishus

Mange mener at det er feil å bruke begrepet funkishus om husene som bygges i funkisstil i dag. Funkisstilen eksisterte opprinnelig i perioden 1925 til 1940, og dagens såkalte funkishus er inspirert fra denne perioden. Skal vi være helt politisk korrekte, burde vi kalle det «hus med funkispreg», men for enkelhets skyld har vi i Blink Hus valgt å bruke begrepet funkishus.

Våre funkishus

I Blink Hus har vi tre ferdighus innenfor kategorien funkishus: Karmøy, Molde og Halden. Vi har også et stort utvalg av moderne hustyper, som gjerne kan minne om funkishus i byggestilen.

Se alle våre funkishus her

Karmøy

Illustrasjon av eneboligen Karmøy

Karmøy er et romslig funkishus med en praktisk planløsning, balkonger, terrasse og garasje. Kvaliteter som vedlikeholdsvennlig kledning, egen foreldreavdeling og innebygde garderober gjør huset svært godt egnet for den moderne familien.

Molde

Illustrasjon av eneboligen Molde

Molde er vårt største funkishus med et bruksareal på hele 191,8 kvadrat. Dette er et moderne funkishus med innebygd garasje og takterrasse.

Illustrasjon av funkishuset Halden

Halden er perfekt for deg som har en liten tomt, men som ønsker å bo i et stort hus. Med sin varierte kledning, integrerte garasje og sportsbod, er Halden både et lekkert syn og en funksjonell funkisbolig for hele familien.

Les også: Blink satser på funkis

Mange muligheter med funkis

Funkis for flat og skrå tomt

Avhengig av husmodell, kan funkishus bygges på både skrå og flat tomt. Våre funkishus er tegnet for flat tomt, men du kan også velge å få hjelp fra våre arkitekter til å tegne om huset så det passer for skrå tomt.

Arkitekttegnet funkishus

Frister det å få designe sitt eget hus ned til hver minste detalj? Blink Hus har lang erfaring med å tegne funkishus sammen med Mestergruppen Arkitekter. I tett samarbeid med deg som kunde tegner vi huset akkurat slik du vil ha det, og slik at det passer perfekt for tomten din.

Funkishus med takterrasse

Funkisboliger er ofte utstyrt med flatt tak. Dette gjør de svært godt egnet for å ha takterrasse. Med takterrasse får du utnyttet boligens areal ekstra godt, og du får samtidig et perfekt sted for å utnytte solen, servere familiemiddager og invitere til større begivenheter.

Funkishus med saltak

Det er sjelden man ser funkishus med saltak, da funkishus ofte bygges med flatt tak. Vi har derimot en rekke moderne ferdighus med saltak. I mange av disse hustypene kan man finne igjen de typiske trekkene man ofte ser i funkishus.

Bilde av eneboligen Farsund

Farsund er en luftig og lekker enebolig med funkispreg, som også har saltak.

Bilde av eneboligen Tønsberg

Med store vinduspartier og variert eksteriør, kan også Tønsberg minne om et funkishus – til tross for at det har saltak.

For mer funkishus-inspirasjon, les om funkisdrømmen som ble til virkelighet.

Bygg funkishus med Blink Hus

Går du med en funkisdrøm du gjerne vil gi liv til? Vi i Blink Hus leverer funkishus over hele Norge. Vi vet hva som skal til for å bygge hus som både ser lekre ut, møter dagens krav til moderne funksjonalitet, og står seg like godt år etter år. Kontakt din nærmeste forhandler for å komme ett steg nærmere funkisdrømmen. Vi bygger funkishus med lokal kvalitet.

Bilde av knapp

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå