Finn roen på badet

Design, funksjon og kvalitet er avgjørende når du velger baderom. Miljøet på badet er tøft, med hyppige variasjoner i fukt og temperatur. Ønsker du et bad som holder seg pent over tid, er det lurt å velge kvalitet.

Det sier Stefan Svensson hos baderomsprodusenten Svedbergs, Blink Hus’ nye leverandør av baderom. Han poengterer at det er mange valg å ta når du planlegger baderommet. Skal du ha badekar? Dusjnisje eller kabinett? Veggspeil eller speilskap? Én eller to vasker? Flis eller laminat? Tenk gjennom familiens behov både i dag og noen år frem i tid før du tar de store beslutningene.

Gammeldagse kranerLAG ET HOLDBART BAD
– Det koster å lage bad. Derfor er det ekstra viktig å ha fokus på funksjon og holdbarhet, ikke bare design. Det finnes mange produkter med kul design, men som kanskje ikke er så funksjonelle. Undersøkelser viser at god funksjon og praktiske detaljer som gjør at badet fungerer i hverdagen, er viktig for forbrukerne, sier Svensson. I tillegg skal selvsagt det våtromstekniske være i orden. Når det kommer til bad, kan rimelige snarveier fort bli dyre. Skader som oppstår på grunn av slett håndverk og feil på materialer, konstruksjon og montasje har gitt mange boligeiere ubehagelige overraskelser.
– En tredel av kostnadene til baderommet bør være øremerket selve innredningen, resten er knyttet til installasjon og det våtromsfaglige, mener Svensson.


Stil Sid gråGrått og lekkert med badromsserien Stil. Perfekt i kombinasjon med lyst tregulv og den duse, lysegrønne veggen.

FARG DEG ET BAD
Kunne du tenke deg havblå baderomsmøbler? Eller rosa, kanskje? Gule? Nå har du sjansen! Velg mellom 1950 ulike fargenyanser på baderomsmøblene. Valgfriheten gjør det mulig å sette ditt personlige preg på baderommet, enten du går «all in» med farger på alle baderomsmøblene eller bare på et skap eller to. Svedbergs tilbyr farge på baderomsmøblene i seriene Forma, DK og Stil mot et tillegg i prisen. Også andre leverandører, blant annet Porsgrund Bad, har fargede baderomsmøbler mot et pristillegg.

Forma fra SvedbergsMiks og match som du vil med baderomsserien Forma fra Svedbergs. Fargen velger du selv, hva med sommergult?

TIDLØST ELLER TRENDY?
Badet er det rommet i huset der de fleste velger tradisjonelt. Drøyt 60 prosent velger hvitt på baderomsmøblene mens så mange som 90 prosent foretrekker hvitt på porselenet til vask og toalett. Fordelen med hvitt interiør er at du enkelt kan endre stil og uttrykk ved å bytte ut småting som såpeholdere, håndklær, dusjforheng, speil, knagger og så videre.
Dessuten: En klassisk stil er økonomisk hvis du ønsker et tidsriktig bad over tid, og ikke vil pusse opp og bytte ut porselen og skap når du er lei av de knæsje fargene. Noen nye håndklær, en fargerik såpedispenser – og vips fremstår badet i fornyet drakt.
– Blink Hus har i all hovedsak hvite bad som del av normalkontrakten. Selv om dette kan endres, velger de fleste å beholde det hvite. I hyttemarkedet er det derimot flere som velger mørk innredning på badet, forteller Marit Nedkvitne Tveite, butikkleder hos Sigdal Voss kjøkkensenter.

Forma hvit fra SvedbergsHvitt blir aldri feil på badet. Innredning fra Forma.

De røffe, grå flatene gir rommet dybde og personlighet.
Når flere skal pusse tenner og vaske hender på én gang kan det fort bli kamp om plassen. Løsningen kan være to vasker. Ikke bare er det praktisk, det innbyr også til gode stunder på badet for liten og stor.

SkittentøyskurvVELG TRYGT
– Hvite bad går nok aldri av moten, poengterer Svensson i Svedbergs – og legger til at mulighetene er mange også for de som vil skape sin egen stil.
– Personlig smak og individuelle behov blir stadig viktigere. Derfor har vi utviklet konsepter der kunden kan velge ulike håndtak, benkeplater, fronter etc. Selv med hvit som hovedfarge på innredningen er det mulig å sette et personlig preg på badet, for eksempel ved å velge ett eller flere fargede elementer på innredningen. Dessuten, legger han til, er det lurt å velge en godt etablert baderomsleverandør.
– Skulle det oppstå problemer, eller du ønsker å skifte enkeltelementer, er du tryggere på at det finnes reservedeler. Baderommene fra Svedbergs har en levetid på 15 år,
– Vi har drevet med baderomsinnredning siden 1962 og tilbyr komplette baderomsløsninger designet av skandinaviske designere. Vi setter vår ære i design, funksjon og finish av høy kvalitet. Det er store kvalitetsforskjeller på baderomsløsninger. Du får det du betaler for, så enkelt er det, avslutter Svensson.

Benkeplate og vask i komposittsteinBenkeplate og vask i komposittstein er stadig mer etterspurt. Bildet er fra serien Amfi Eik Melis som består av et stort utvalg moduler som gjør det mulig å skape et baderom litt utenom det vanlige.

Intro detaljRØFT OG TØFT
Den internasjonale trenden med baderomsmøbler i metall har omsider kommet til Norge! Det er røft, tøft og slitesterkt – og lett å holde rent.
– Serien Intro, som du ser på bildet til venstre, er en videreføring av de første badeskapene i metall som vi lanserte allerede i 1962. I Intro har vi hatt fokus på rene linjer, funksjon og praktiske detaljer. Metallet er i galvanisert stål og overflatebehandlet med sink/jern-legering for å gi god motstandsdyktighet mot rust, forteller Stefan Svensson hos Svedbergs.

SMÅ ELLER STORE FLISER?
Visste du at du kan skape optiske illusjoner og «lure» øyet til å tro at badet er større eller mindre, smalere eller bredere ved bevisst bruk av størrelsen på flisene? Store fliser gjør at rommet virker større. Tilsvarende vil små fliser «krympe» romfølelsen. På samme måte vil et smalt rom virke bredere hvis du bruker avlange fliser liggende på veggen. Er det lavt under taket, vil stående avlange veggfliser gi en fornemmelse av mer takhøyde.

Små eller store fliser

FOLDEDUSJ SPARER PLASS
Liten plass? Da kan dusj med foldedør være tingen. Foldedørsdusjen fra Svedbergs kan foldes helt inntil veggen, noe som frigjør gulvplass når dusjen ikke er i bruk. Løsningen kan også kombineres med en fast skjermvegg, og er dermed velegnet også i et dusjhjørne eller en dusjnisje.

Foldedusj

Dusjnisje eller kabinett?
Et dusjkabinett er mer plasskrevende enn en dusjnisje – og kanskje ikke like elegant. Fordelen er at vannet ikke kommer i direkte kontakt med gulv og vegger. Men: Hvis det våtromstekniske er i orden, er det ingenting i veien for å dusje rett på gulvet. En dusjnisje er også lettere å rengjøre enn et kabinett.

Bad Nordisk skuff
Stilrene baderomsinnredninger i nordisk stil fra Marbodal.

Detalj skuffENKLERE Å VELGE BADEROM
Usikker på hvordan badet kommer til å se ut? Gå inn på «skap baderommet» på svedbergs.no. Her kan du sette sammen kombinasjoner av møbelserier, størrelser og farger til du finner DITT baderom. Test ut hvordan badet blir med dusjnisje, dusjkabinett eller badekar, store og små skap, to vasker, én vask og så videre. Underveis kan du også fortløpende hente inn prisinformasjon på baderomsmøblene du har valgt. Kjekt når du skal holde budsjettet!