Et helt personlig hjem

– Nye hus kan ofte bli litt like og upersonlige. Jeg ville skape et hjem som var fullt av sjel og sjarme, sier Marita Berg. Da hun begynte å legge ut bilder fra huset og hagen på Instagram, fikk hun kjemperespons. I dag har hun over 30.000 følgere!

Marita er ikke redd for å leke med kontraster maskulint tømmerpanel mot feminint krystall

Blink-huset Randaberg ligger vakkert til ved foten av NorefjellSolen skinner over Norefjell denne dagen. Vi kjører en lang grusvei gjennom skog og kratt, og får øye på det hvite huset som ligger helt alene der oppe i åssiden. Randaberg-huset til Marita og Roy. Her blomstrer rododendronen vakkert i hagen, den eneste lyden som bryter stillheten, er fuglekvitter, og Krøderfjorden glitrer der nede.

– Vi fikk denne tomten av Roys foreldre, som har et småbruk rett nedenfor her. På den tiden bodde vi begge i Tønsberg, hvor vi studerte, men jeg er fra Vikersund og han er fra Noresund – og vi ønsket å flytte hjem og ha familien i nærheten. Vi bestemte oss for å bygge, og vi så gjennom en haug med boligkataloger. Vi ønsket oss et hus i gammel, norsk stil. Da vi fikk øye på «Randaberg» i Blink Hus-katalogen, bestemte vi oss umiddelbart. Dette var huset vårt!

Randaberg-huset og utestue

HAGE MED SJEL
De flyttet inn i 1999, og har bygd på huset i ettertid fordi de ønsket seg et ekstra soverom. Nå er det på 200 kvadratmeter. I tillegg har de en herlig hagestue i glass, eget drivhus, en stor lekestue og uthus. Marita og Roy har lagt mye sjel og arbeid i hagen og uterommene på den fantastiske tomten.
– Hagen er jo en del av interiøret, og det første møtet med huset, sier Marita.

Kjøkkenet er lyst og sommerlig nytt og gammelt skaper sjarm og sjel

ELSKER INTERIØR
Hun er lidenskapelig opptatt av interiør, det begynte allerede da hun var småjente.
– Jeg hadde en lekestue som jeg stadig ominnredet. Og jeg elsket å bli med bestemor på loppemarkeder og finne fine ting. For meg handler ikke interiør om å følge trender eller å velge en bestemt stil. Jeg liker å leke, og jeg skaper rom som jeg selv trives i.

Marita og Roy fikk tak i murstein fra en gammel låve og bygde denne flotte peisen på kjøkkenet

Den flotte svenskeovnen er kjøpt ny og er et smykke i stuen

– Hva med mannen din, lar han deg gjøre som du vil med huset?
– Nei, han har ganske sterke meninger om møbler og de store tingene. Dessuten hater han shabby chic og skilt med bokstaver a la «love» og «home». Jeg prøvde meg på noen bokstaver på do en gang, og de gikk rett ut. Og alt dilldall og dårlig kvalitet havner på trappa. Men i det store og det hele liker han det jeg gjør, smiler Marita.

Marita har mye feminint krystall mot de røffe maskuline overflatene
ENGELSK LANDSTIL
Man kan trygt kalle henne anti-minimalist. Det er ikke mange tomme flater igjen i noen av rommene i huset.
– Hvis jeg skal kalle stilen min noe, må det bli engelsk landstil. Det er røft og litt søtt på en gang. Interiøret er på en måte et møte mellom det maskuline og det feminine. Materialer som gammel murstein (peisen på kjøkkenet og badekaret) og tømmerpanelet i stua gjør det røft. Så tilfører jeg en feminin touch med krystaller og «glam». Det er også en kontrast mellom gammelt og nytt her. Jeg samler blant annet på gamle serviser, og jeg har tatt vare på arvegods. Dessuten har jeg funnet mye fint på bruktbutikker.

Tømmerpanelet gir stuen en helt spesiell atmosfære

DET HANDLER OM MOT
– Har du noen gode råd til andre som skal innrede nye hus?
– Vær litt modig og følg hjertet. Jeg ser mange nye hus som er veldig like inni, det blir fort mye «Home and Cottage». Et hjem skal ikke se ut som en utstilling i en møbelbutikk, og man må ikke følge en bestemt stil helt slavisk. Det er lov å blande stiler, det er lov å leke med farger. Ta vare på ting som har en historie, ting som har en personlig verdi. Et hjem handler om menneskene som bor der!

Svart-hvitt-bilder med forskjellige rammer i sort skaper liv i trappeoppgangen

Badekaret er murt opp med murstein fra en gammel låve den mørke veggen forsterker det røffe inntrykket som mykes opp med feminine detaljer

Hvorfor henge fine ting i skapet - bunaden skaper personlighet på soverommet

Marita og Roy har lagt mye sjel i den flotte hagen

Tips