Enklerer liv med smarthus!

Lyst til å ha full kontroll over hjemmet ditt? Smarthus gjør livet enklere, uansett hvor du er i livet. Men hva er egentlig et smarthus?

SMARTE HJEM FOR ALLE

terje moi

tastatur

Tenker du at smarte hjem bare er for de som har god råd eller de som er spesielt interessert i digitale duppeditter? Slik er det ikke lenger. Nå blir alle nye hus fra Blink Hus smarte!

Terje Moi Nilsen, leder for
forretningsutvikling i Smartly AS

– Vi har inngått et samarbeid med Blink Hus, og målet er å gjøre smarte hus tilgjengelige for alle til en god pris, sier Terje Moi Nilsen, leder for forretningsutvikling i Smartly AS. – Smarthus er en supertrend i dag, og om få år vil vi trolig oppleve at dette blir helt obligatorisk for nye hus. Mange tenker kanskje at smarthusløsninger er kompliserte, men det er helt motsatt. Alt handler om å gjøre hverdagen enklere, uansett hva slags livssituasjon du er i, forteller Moi Nilsen.

NATTMODUS MED ETT TASTETRYKK
– Tenk deg at du har et hus som snakker til deg. Hvis filteret på ventilasjonssystemet trenger å byttes, for eksempel, da sier huset fra, sier han. Basispakken fra Blink Hus og Smartly innebærer blant annet enkel styring av sikkerhet, lys og varme. Du slår av huset med en knapp når du går, du setter huset i nattmodus når du legger deg. (Nattmodus betyr lys av, temperatur ned, alarm på. Alt med ett tastetrykk.) Sammen med fiber fra Altibox i alle nye hus fra Blink Hus ligger alle forholdene til rette for at ditt nye hjem er teknologisk oppdatert i overskuelig framtid.
– Huset kan også kobles opp til ulike hjelpesentraler. Brannvarsleren kan kobles til brannvesenet, innbruddsalarmen til et sikkerhetsfirma. Det skal alltid være noen som kan hjelpe deg. Vi kan skreddersy løsningene til hver enkelt kunde, enten de er barnefamilier eller eldre med behov for hjelp. Alt handler om å gjøre det enkelt, sier Moi Nilsen.

lyspære

LYSET: Du kan styre alt lyset i hele boligen akkurat som du vil. Når du kommer hjem fra jobb, blir lyset tent, og når du går og legger deg, trykker du bare på nattaknappen over senga slik at alt lys slår seg helt av eller blir dimmet som du vil. Du kan selv programmere lyset i alle rom, og du kan slå det av og på fra hvor som helst i verden.

termometer

VARMEN: Nå er det slutt på å «fyre for kråka». Reguler varmen gjennom døgnet slik at det passer for deg og familien din. Still inn ønsket temperatur gjennom
døgnet, eller skru på varmen fra appen hvis du ikke er hjemme. Her er det mye energi å spare. Du kan også enkelt følge med på ditt eget energiforbruk

INNGANGSDØREN: Se hvem som ringer på og åpne døren fra telefonen, uansett hvor du befinner deg. Snakk med de som står utenfor fra mobilen din.
SIKKERHET: Du har full kontroll over alarmsystemet, og det kan kobles direkte til et sikkerhetsselskap.

tone

MUSIKK: Abba på kjøkkenet, barnesanger på lekerommet – lyden styrer du akkurat som du vil.
ELEKTRISKE INSTALLASJONER: Skru på kaffetrakteren, trekk for persiennene
– alle elektriske installasjoner kan styres individuelt hvis du ønsker det.
BRANN: Du kan installere brannalarm som er direkte-koblet til brannvesenet. Slik kan du spare liv.
HUSET SIER IFRA: Tenk deg et hus som kan snakke: «Nå trenger jeg å få skiftet et filter på ventilasjons-anlegget.» Smarte hus sier ifra selv.