En super byggeprosess

– Hvis vi noen gang skal bygge hus igjen, blir det med Blink Hus en gang til. Det har vært en helt super byggeprosess! Kristin Julsrud og familien har nettopp flyttet inn i sitt nye Skien-hus i Brønnøysund.

Vi er en familie på 7 som bygger Skien-huset til Blink Hus. Vi har tegnet om huset slik at det passer våre behov. Vi har flyttet stue og kjøkken opp for mer lys. I tillegg har vi vi speilvendt huset, og fått inn 6 soverom!

På bloggen www.svalevilla.blogspot.no kan du følge hele byggeprosessen.

10. MG 8130 - Kopi

Slik ble stua vår! Lyst og luftig med mønt himling og store vinduer.

Da vi planla byggingen av huset, lette jeg på nettet etter andre som hadde blogget om hustypen Skien fra Blink Hus. Jeg ville finne inspirasjon, men jeg fant ingen som hadde det samme huset. Derfor startet jeg bloggen, jeg tenkte at jeg kanskje kunne inspirere andre, forteller Kristin Julsrud.

På bloggen dokumenter hun hele prosessen – fra tegninger til ferdig hus. Du kan se alt fra plantegninger til spennende interiørdetaljer, og følge alle fasene i byggeprosessen. I oktober kom endelig dagen familien på syv har ventet på: De flyttet inn!

– Vi brukte lang tid på å studere husene i Blink Hus-katalogen. Vi vurderte først å bygge Norddal eller Aurdal, vi likte den tradisjonelle norske stilen. Men da vi så hustypen Skien, ble vi begeistret. Vi likte at huset var røft og halvt funkis, samtidig som det hadde litt kriker og kroker. Kristin og mannen Bjørn bodde i en leilighet rett ved byggeplassen, så de var ofte innom og snakket med håndverkerne.

1.IMG 5775 - Kopi
Vestveggen er snart ferdig kledd.

9. IMG 7841 - Kopi
Kjøkkenet blir stort og luftig med masse skuffeplass.

2. IMG 7787 - Kopi5. IMG 7770 - Kopi


7. IMG 7937 - Kopi


Liten hjelper med stor arbeidslyst. Ytterdøra er på plass. Trappa, Horisont fra Stryntrappa er nesten ferdig montert.

– Vi hadde veldig god kontakt med bådebyggeleder og snekker. Vi har endret en del på kataloghuset, blant annet har vi fått kjøkken og stue i andre etasje. Nå koser jeg meg med selve innredningen – her skal det ikke være hvitt og sterilt! Jeg har lyttet til magefølelsen, også har jeg brukt instagram en del for å finne ideer. Jeg har også lagt ut mine bilder på instagram,blant annet med #blinkhus. Dette er en veldig fin arena for inspirasjon!

12. IMG 8249 - Kopi
Her er bilde fra soverommet til minstemor på 2 år. Rosa, rosa og rosa er en sikker vinner her.

11. IMG 8759 - Kopi En smakebit fra kjøkkenet.

IMG 8668

JEG HAR LYTTET TIL MAGEFØLELSEN, OGSÅ HAR JEG BRUKT INSTAGRAM FOR Å FINNE IDEER. JEG HAR OGSÅ LAGT UT MINE BILDER PÅ INSTAGRAM, BLANT ANNET MED #blinkhus