Bømlos nye "Manhattan"

Fantastisk utsikt, moderne interiør og praktisk på alle måter. Mannen bak kjempesuksessen Salma-laks har fått sin egen skreddersydde toppleilighet på Bømlo.

Jeg er mye ute på reise, så denne moderne leiligheten passer meg perfekt. Jeg trenger ikke passe på noe som helst, og de eneste blomstene jeg har, er kaktuser. Og de er fortsatt i live, smiler Olav Svendsen.

stue oversiktStuen er holdt i varme naturfarger, og alt bærer preg av design og høy kvalitet.

URBANT I TOPPLEILIGHET
Han bor alene i den flotte toppleiligheten i to etasjer. Blink Hus har bygget prosjektet, som er de første virkelig urbane leilighetene på øya Bømlo på Vestlandet. «Klæret», som prosjektet heter, ligger bare 100 meter fra Bømlo sentrum, og Svendsen har kort vei til både butikker og til arbeidsplassen sin: Bedriften som produserer den berømte Salma-laksen.

kjøkken
Kjøkken med kontraster i svart og lyst treverk. Innredningen er fra Sigdal.

Det var faren til Olav Svendsen som startet fiskemottak der Bremnes Seashore ligger i dag.
– Jeg vokste opp i et hus på kaien ved papsens fiskemottak, og jeg pleier å si at første gang jeg åpnet øynene, så jeg en fisk. Vi startet oppdrett i 1960, så jeg har levd i denne bransjen nesten siden jeg ble født, og fått masse kjennskap til havet. Det var de erfaringene som gjorde at vi kunne starte med Salma-laks, forteller konsernsjefen og hovedeieren i Bremnes Seashore.

BRAGTE SUSHI TIL FOLKET
Svendsen har mye av æren for hemmeligheten bak Salma-laksens kvalitet, som handler om måten fisken blir sakte nedkjølt på. Han har gjort sushi og sashimi til en vanlig middagsrett i Norge, og bedriften sysselsetter nesten 400 ansatte – men denne saken skulle jo ikke handle om en av Norges sterkeste merkevarer.
– Det beste med denne leiligheten er den store takterrassen. Blink Hus tok utfordringen da jeg sa at jeg ville ha et innglasset utekjøkken oppe på taket – der kan jeg samle venner og familie rundt middagsbordet i all slags vær. For det er mye vær og vind her på Bømlo, sier Svendsen.

terrasse

En drøm av en takterrasse med innglasset kjøkken/spisestue og skyve- dører som kan åpnes helt på godværsdager
Olav Svendsen

spisestueKjøkken og spisestue.

ROM MED VARME
Leiligheten er på 120 kvadratmeter, med allrom, soverom, to bad og terrasse nede og en liten TV-krok, gjesterom og takterrassen med den flotte «hagestuen» oppe.
– Jeg ville ha et lyst og lett interiør, og jeg ville ha varme inn i rommene. Men jeg har ikke gjort innredningsjobben selv, den satte jeg ut til en interiørarkitekt. Hun kom med forslag, og jeg svarte ja eller nei. Jeg synes det er blitt veldig bra her, og det er deilig å tenke på at jeg bare kan låse døra og reise vekk i en måned, uten å bekymre meg over plen eller vedlikehold. Det er heis opp fra parkeringen, og uteområdene her er veldig flotte.
– Men du ser ikke havet, da?
– Nei, men jeg ser ut over Storavatnet og kan følge med på det rike fuglelivet. Fisk er det i vannet, også, om enn ikke laks!

soveromSoverom med striper og varme.

Tips

KVALITET
Svendsen har gjort endel endringer i leiligheten, blant annet åpnet han ett av soverommene mot allrommet og gjorde det til en fin leseplass med panoramautsikt. Dette lille rommet er favorittplassen hans, her slapper han av med en bok når han har en ledig stund. Han har valgt standardgulvet i hvitpigmentert eik, og han har kjøkkeninnredning fra Sigdal. Leiligheten oser av kvalitet ned til minste detalj, fra stilige tapeter til Bang & Olufsens-anlegget med trendy vinylplatespiller.
– Stort sett er alt nytt her, det eneste jeg hadde med meg, var kaktusene. Blomster har ikke en sjanse til å overleve, ler han.

leserommet Svendsens favorittplass i huset. Et intimt "leserom"med panoramautsikt.

badBadet er lyst og praktisk med rette linjer.

klæret

Det moderne Blink Hus-prosjektet «Klæret» ligger i naturskjønne omgivelser helt ytterst på Vestlandskysten.

Se filmen fra huset her: