Funkishus

Funkishus

Liker du store vindusflater, naturlig lys og åpen planløsning? Da kan funkishus være perfekt for deg. Blink Hus gir deg smarte og stilrene funkis ferdighus som gjør hverdagen mer behagelig for deg og din familie.

Kjenn den gode følelsen i luftig og åpent landskap

Funkisstilen kjennetegnes av rette linjer, geometriske former og store flater. Gjentagende elementer er ofte flatt tak med terrasse, store hjørnevinduer, funksjonelle detaljer og en åpen innvendig planløsning som gir mye lys og luft. Inne i et funkishus har du ubegrenset med muligheter, og kan forme planløsningen etter behov. Du kan få lekre innebygde garderobeskap der du kan gjemme unna familiens sko og yttertøy, eller smarte oppbevaringsløsninger som gir deg mer plass å boltre deg på. Blink Hus tegner om våre funkis ferdighus i samarbeid med deg, slik at du får ditt eget personlige preg på ditt hjem.

Funkis - et lånt ord fra “söta bror”

Funkisbegrepet kommer fra ordet funksjonalisme, som er den opprinnelige betegnelsen på en retning innen moderne arkitektur. Selve forkortelsen “funkis” har vi lånt fra våre svenske naboer. Funksjonalistisk arkitektur har blitt svært populær de siste tiårene, og brukes hovedsakelig i Skandinavia.

Funksjonalismen fikk et gjennombrudd i 1920-årene, og ga grotid for ny arkitektur og estetikk i samfunnet. Arkitektretningens motto er nemlig “formen skal følge funksjonen”, som beskriver fokuset på effektivitet, minimalistisk og hygienisk. Stilen førte med seg en rekke nye muligheter rundt bygging og utforming av hus der arealutnyttelse, lys og enkle veggflater er prioritert. Bruk av ulike byggematerialer som stål, stålarmert betong og glass ga rom for kreativitet og smarte løsninger, noe vi nordmenn er veldig glad i.

Kontakt oss for å finne ut mer

Bilde av knapp