Det er en stor ære å få skape noen sitt hjem

Gjennom sine 23 år i Blink Hus Dale Malo har Kjell Inge Søvik fått erfare hvordan både boligene og kundenes forventninger har forandret seg. Han har kjent det på kroppen når tidene har vært tøffe, men han har også fått gleden av å oppleve boligbransjens glanstider. Spør du Kjell Inge, er det kun en god dose pågangsmot og evnen til å tilpasse seg kundenes stadig endrede behov som skal til for å lykkes i boligverdenen.

Kjell Inge Søvik har jobbet som selger i Blink Hus i over 20 år. Han er den omgjengelige karen mange kjenner til og forbinder med Blink Hus Dale Malo.

Boligen er familiens største prosjekt

Kjell Inge Søvik har jobbet i Blink Hus Dale Malo i over 20 år. Da han ble ansatt i 1999, het selskapet Blink Hus Dale Bruk frem til fusjonen mellom Dale Bruk AS og Malo Sagbruk AS i 2016. Da skiftet selskapet navn til Blink Hus Dale Malo, slik vi kjenner det i dag.

Kjell Inge er den omgjengelige og reflekterte boligselgeren veldig mange kjenner til og forbinder med Blink Hus. Spør vi kolleger av Kjell Inge om å beskrive han, får vi svar som «tryggheta sjøl» og «kundens beste rådgiver». Selv vil han beskjedent beskrive seg som en rolig kar med rimelig god innsikt.

Som boligselger er Kjell Inge opptatt av å få god kontakt med kundene, slik at de føler seg trygge og får tillit til han. En av hans beste egenskaper er evnen til å lytte til kundene og gi gode råd når det trengs.

«Det er viktig å huske at boligen er familiens største prosjekt i livet. Derfor er det viktig å ta vare på muligheten vi får til å gi familien en god opplevelse rundt det å skape et hjem.»

Kjell Inge gleder seg til å gå på jobb hver dag, mye takket være trivelige og kompetente kolleger. Under vanskelige tider gjelder det å ha motiverte og positive mennesker rundt seg. Gode tider blir desto bedre når man har noen å dele gleden med. Men ingenting gir Kjell Inge så mye motivasjon som når en kunde blir ordentlig fornøyd.

Lokal inspirasjon hele veien

Interessen for byggebransjen meldte seg ganske tidlig. Etter hvert som flere av Kjell Inges kompiser bestemte seg for å bli snekkere, begynte også Kjell Inge å snuse i denne retningen.

«Jeg kjente en litt eldre kar fra samme bygd, som var snekker med teknisk fagskole. Han var en staut kar med gode egenskaper. Jeg så vel litt opp til han, og tenkte dermed at dette kunne være spennende for meg, også.»

Som nyutdannet opplevde Kjell Inge at det var det lite behov for folk i byggebransjen. Hans eneste krav var at han ville jobbe for en solid aktør med lokal tilknytning. Da stillingen som boligselger ble utlyst hos Blink Hus Dale Malo i 1999, var det full klaff.

Kjell Inge ble kåret til årets selger 2018 under Award Blink Hus 2019.
Kjell Inge ble kåret til Årets selger 2018 under Blink Hus Awards 2019.

Boligbygging i moderne tid

Kjell Inge har sett en enorm utvikling i bransjen siden 1999. Den gangen var Blink Hus Dale Malo ofte bare delleverandør i prosjektene. Kundene ønsket å gjøre mye selv, og de ville styre det meste av underentreprenører på egenhånd.

«Jeg bor selv i en bolig som er tegnet av Blink Hus sitt arkitektkontor. En enkel og funksjonell bolig på ett plan. Heller ikke altfor stor. Den gangen leide jeg snekkere til råbygget, men styrte selv det meste av underentreprenører og prosessen fra gravearbeid fram til ferdig bolig.»

I dag opplever Kjell Inge at kundene i mye større grad ser verdien av totalleveransen Blink Hus Dale Malo kan tilby. Han mener også at forventningene til Blink Hus Dale Malo som entreprenør har blitt høyere, da kundene stiller større krav til kvalitet og finish.

Vil ha mer skreddersøm

Kjell Inge forteller at kundene i dag ønsker å prege utseende, detaljer og overflater i større grad enn for 10-20 år siden. Kundene er ikke lenger ute etter en standardleveranse. Når de først skal bygge seg hus, vil de ha drømmehuset.

Kundene er også mer oppdaterte på hvilke muligheter og løsninger som finnes når de skal i gang med sitt prosjekt. Dagens hus- og hyttebyggere søker mye på nettet, og henter inspirasjon blant annet på Instagram og i TV-programmer.

En annen stor forskjell i dag er at mange kunder vil ha en rekke teknologiske løsninger innebygd i boligen sin. Det kan være alt fra smarthus til andre appstyrte funksjoner. Kundene vil ha praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere. De vil også ha mer kontroll over boligen sin, enten de er hjemme, på jobb eller på reise.

Boligen Farsund representerer mye av det dagens kunder ser etter i en bolig.
Boligen Farsund representerer mye av det dagens kunder ser etter i en bolig.

Tror klimaforandringer vil påvirke boligbransjen

Kjell Inge forteller at kundene og bransjen i dag er veldig bevisste på at de vil ha miljøvennlige løsninger i boligene sine. De ønsker ikke bare boliger som bruker mindre energi; de vil ha en boligleverandør som tenker bærekraftig i alle ledd av byggeprosessen. Selv om Kjell Inge legger vekt på å tilpasse seg kundenes ønsker, mener han det er viktig å gi sin ærlige mening:

«Jeg mener at en del av det som bygges i dag har detaljerte og kompliserte konstruksjonsløsninger som kan gi utfordringer etter hvert som vær og klima endrer seg.

Klimaendringene vil nok i så måte kreve et strengere krav til god prosjektering i årene som kommer. Blir alt kvalitetssikret vil det nok gå veldig bra, men det krever at det legges til rette for at solide aktører med høy kompetanse får gode rammevilkår inn i framtiden.»

Kan mye, men har alltid mer å lære

Gjennom utallige boligprosjekter har Kjell Inge lært utrolig mye. Likevel er det viktig for han å understreke at han aldri er utlært. For hvert boligprosjekt han gjennomfører, lærer han noe nytt. Han mener det er viktig å ikke kjøre seg fast i gamle rutiner, men heller være nysgjerrig og tørre å prøve noe nytt.

Den viktigste lærdommen han har tatt med seg gjennom sin karriere så langt:

«Vi kan lære oss å lytte mer og ta lærdom fra de som har levd lenge i bransjen vår. l tillegg er det svært viktig å være nysgjerrig på alt som er nytt. Det er dette som vil prege framtiden vår. De som mestrer denne balansen, vil stort sett være klar for det som måtte komme i framtiden.»

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå.